Украинският собственик на марката водка Nemiroff, чийто лиценз за производство на

...
Украинският собственик на марката водка Nemiroff, чийто лиценз за производство на
Коментари Харесай

Украинският собственик на марката водка Nemiroff заведе иск за спиране на производството в Русия

Украинският собственик на марката водка Nemiroff, чийто лиценз за произвеждане на алкохол в Русия беше лишен след експлоадирането на войната в Украйна, стартира правосъден спор с някогашния си руски партньор, оповестяват локални медии.

Регистрираната в Лихтенщайн Nemiroff Intellectual Property Establishment настоява холдингът " Обединени пензенски фабрики за водка " (ОПВЗ) да спре да употребява марката, защото нарушава правата на Nemiroff от февруари 2022 година насам. Nemiroff  обаче е измежду 15-те най-големи марки водка в Русия и на локалния производител ще му бъде мъчно да я размени, настояват специалисти.

На 6 юни Nemiroff Intellectual Property Establishment подаде иск в Арбитражния съд на Пензенска област, с цел да забрани на OPVZ да употребява марката Nemiroff при производството и продажбата на алкохолни питиета. Ищецът също по този начин желае да се признаят всички  действия на ответника, осъществени след 1 февруари 2022 година, за нарушаване на неговите права. Изслушването по желае е планувано за 2 ноември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР